Om

För kulturen i tiden

ScenKonstellationen, med bas i Falun i Dalarna, startade som ett scenkonstkollektiv 2014. Medlemmarna i kollektivet är professionella konstnärer med bakgrund i olika discipliner och formen för verksamheten är sån att frilansare ansluter sig på projektbasis.


Vi använder kulturen som verktyg för att bana väg för nya tankar och idéer om och i vårt samhälle. Vi är en plattform för undersökande och experimenterande konstnärlig verksamhet och bygger upp ett kreativt forum som kompletterar det utbud som finns i Dalarna idag. Genom oväntade samarbeten och en icke traditionell syn på åskådarens respektive utövarens roller vill vi utmana befintliga idéer om scenkonst och publikmöten. 

Vi som jobbar med ScenKonstellationen i Julkalendern SOS är:


Eleanora DeLoughery Nordin


Eleanora är en av grundarna till ScenKonstellationen. Hon är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö och har frilansat som skådespelare på bl.a. Dalateatern, Riksteatern, Folkteatern i Dalarna  och Västanå Teater. 

Kjersti Webb

Kjersti utbildade sig bl a på Dell Arte International School, Physical Theatre, Naropa University, London International School of Physical Acting och Embodied Poetics. Efter 15 år i USA flyttade hon hem till Falun, och har här frilansat som skådespelare och konstnär samt byggt upp olika internationella och nationella projekt som utvecklat olika metoder för försoning, samarbete och personlig utveckling där teater, installation och kreativitet står i centrum.

Caroline Rendahl


Caroline är skådespelare, utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö. Hon har under de senaste åren frilansat på bl.a. Dalateatern, Folkteatern i Dalarna och jobbar nu för första gången med ScenKonstellationen!

I samarbete med konstnärerna:

Anna Hedström - textilkonstnär       

George Grigoriadis - fotograf     

Mathias ”Biffen” Larsson - musiker   

Veronica Gudmundson - ljuddesign

Evalena Elk Karlsson - bildkonstnär