I en tid där varje kronas syfte är att växa till fler, är ekonomi inte längre ett särintresse som man kan välja att ha eller inte. Var och en av oss behöver i allt större utsträckning fatta aktiva beslut om hur just våra pengar ska användas. Hur grundar vi dessa beslut?

Med scenkonstverket Tulpansvindeln vill ScenKonstellationen undersöka människans ekonomiska beteende ur ett zoologiskt perspektiv. Människan är ett flockdjur. Vad är de mänskliga bevekelsegrunderna till historiens spekulationsbubblor, till dagens skenande kasinoekonomi och till drömmen om att göra stor ekonomisk vinst?

Tulpansvindeln är ett multidiciplinärt och interaktivt scenkonstverk om spekulationsbubblor, framtidstro och tulpaner. Vi korsklipper koreografi, musik och ljud, talteater, filmsekvenser och projektionskonst, med livespekulation på börsen och andra interaktiva moment där publiken blir en avgörande medskapare.

Vi i ScenKonstellationen vill möta vår publik för att tillsammans undersöka vårt finansiella system och oss människor som skapat och upprätthåller det.

För att efterlikna marknadens villkor kommer ScenKonstellationen att sälja andelar i och därigenom makt över vårt scenkonstverk. Som andelsägare har du naturligtvis rätt att fatta beslut om föreställningens form och innehåll på föreningens extra stämma i januari 2014.

Medverkande i Tulpansvindeln:
Julia Högberg – skådespelare och en av ScenKonstellationens grundare
Kristofer Pettersson – musiker, kompositör och en av ScenKonstellationens grundare
Isak Hjelmskog – skådespelare och en av ScenKonstellationens grundare
Eleanora DeLoughery Nordin – skådespelare och en av ScenKonstellationens grundare
Sebastian Kihlstrand – videoredigering/projektioner och föreställningstekniker
Falu Fredskör
Karin - producent och marknadsförareSponsorer

Dölj
Läs mer!

Pressbilder från föreställningen

PRESSBILD 1

PRESSBILD 2

PRESSBILD 3

PRESSBILD 4